A neten böngészve csodálatosabbnál csodálatosabb ombre képeket találunk! Eláruljuk, hogy mire figyelj, ha te is mesébe illő Manic Panic frizuráról álmodsz:

A tökéletes ombre titka a tökéletes színátmenet.

Mint minden fizikai hajszínező esetében, a Manic Panic termékek használatának során is két fontos alapelv érvényesül:
1. A színkeverés szabályai
2. A színező a haj felszínén megtapadva egy fizikai (külső) réteg létrehozásával fejti ki hatását

A tündőklő Manic Panic színeredmény érdekében a színezőt világosított alapra vidd fel! Képzeletbeli ombre frizuránk esetében is járjunk el így!
Adott tehát a világos alap, amiből esetünkben sárga (legyen például Sunshine) és kék (Blue Moon) színezők használatával szeretnénk ombre frizurát készíteni. Az átmeneti zónában a két szín keveredése által zöld szín lesz látható.

Gyakran előforduló hiba, hogy az átmeneti zónát a haj felszínén, a 2 színező egymásra kenésével próbálják létrehozni. Sajnos ez a második alapelv miatt nem lesz megfelelő: a másodikként felvitt színező elfedi az elsőt, hiszen az lesz a felső réteg. Természetesen némi keveredés létrejön, de az átmeneti zóna mérete és láthatósága
minimális lesz.

Ezért mi azt javasoljuk, hogy a színkeverést ne a hajfelszínen, hanem még a felhordás előtt, műanyag tálban végezd el! Az elsőként használt színező maradékához (az első szín felhordása után) apránként keverd a másodikat. Minél kisebb adagokban kevered hozzá és minél keskenyebb sávba haladsz a haj hosszán lefelé, annál látványosabb lesz az eredmény.

Ezt a trükköt nemcsak ombre, hanem több színből álló horizontális rainbow frizurák esetében is célszerű alkalmazni, ha szeretnéd elkerülni, hogy a színek között éles határ legyen látható.
Ha megtetszett az ötlet, keresd a Manic Panic termékeket gyakran használó fodrászokat, a hazai Szalonok és üzletek térképén!