Hajszínező. Miben is különbözik a hajfestéktől?
A hajszínező a hajfelszínen megtapadva, egy külső réteg formájában színez, míg a hajfesték 2 komponensből áll, ezeket összekeverve kémiai reakció megy végbe, melynek során a pigment részecskék haj szerkezetébe épülve fejtik ki hatásukat.
Jogos a kérdés, hogy a hajfelszínen megtapadt Manic Panic hajszínező réteg eltávolítható-e szőkítés nélkül?

Természetesen léteznek olyan eljárások, melyekkel a hajfelszínt meg tudjuk szabadítani a már nem kívánatok hajszínező részecskéktől. Az eredmény ugyan nem lesz platina szőke, de mindenképpen érdemes megfontolni, hogy a teljes eltávolítást, vagy inkább hajunk épségét részesítjük-e előnyben. Itt vannak azok a termékek, melyek használata segítségedre lehet:

  • Meleg, olajos pakolás.
    Ahogy azt a hajszín tartósságának növelésével foglalkozó korábbi cikkünkben írtuk, a Manic Panic színezők gyorsabban kopnak az olajos hajápoló szerek hatására, illetve a hőt sem kedvelik. Ezen tulajdonságukat kihasználva természetesen az eltávolításkor nyugodtan használd ezeket a szereket. 🙂
  • Alkoholos bázisú hajápoló szerek, mint például hajlakk, hajzselé, hajhab.
  • Olyan kíméletlen samponok, mint például a korpásodás elleni-, a mélytiszító, a szulfát tartalmú és a minden hajtípusra megfelelő.
  • Szórj egy teás kanál szódabikarbónát a samponodba, majd alapos felhabosítás után meleg (forró) vízzel öblítsd le!
  • Keverj össze 1:1 arányban szódabikarbónát 5-ös vagy 10-es előhívó szert, majd egyenletesen vidd fel a hajadra, alaposan mosd ki! Tehát szőkító por helyett használd a szódabikarbónát.
  • Legvégső esetben használj 10-es volumenű szőkítőt, előhívó szerrel.

FIGYELEM! Snooky jó tanácsa:
Amennyiben hajszínezőt távolítasz el a hajfelszínről, sose használj erősebb szőkítőt, mint 10-es vagy 20-as. Nincs szükség erősebbre! Ne tedd ki a hajad feleslegesen roncsoló hatásnak. Ráadásul ennél erősebb szőkítő esetében fennáll a veszélye annak, hogy a szőkítő által felnyitott hajszálak belsejébe kerül az addig a felszínen található pigment részecskék egy része. A reakció, tehát a szőkítés végén a hajszerkezet bezárul, a színező ott marad. Ettől kedve már szinte lehetetlen lesz megszabadulni tőle!