Van egy módszer, ami széles körben elterjedt a stílus- és divattanácsadó oldalakon. Arra találták ki, hogy a segítségével meghatározd, milyen színek állnak neked jól, milyen színű ruhákat, kiegészítőket válassz. Miért ne segíthetne akkor is, amikor hajszínt szeretnél váltani, és a tökéletes hajszínt, hajszínezőt keresed?

A négy évszak tipológia lényege, hogy a haj, a bőr és a szemek színe alapján mindenkit besorol a négy típus egyikébe (tavasz, nyár, ősz, tél), a továbbiakban pedig a típusnak (évszaknak) megfelelő színpaletta alapján ad tanácsokat, építi fel a gardróbot. Bár az egy színpalettára épített ruhatár gondolata szimpatikus (minden mindennel kombinálható!), nem vagyok a tipológiák nagy rajongója, mivel betesznek egy dobozba, és rádhúznak egy sablont. A négy évszak tipológiának mégis van egy nagy előnye, ami miatt ma foglalkozni fogunk vele: ha kacérkodsz az extrém hajfestékkel, de nem igazán tudod, melyik szín állna jól, akkor a színpalettádat ismerve nyugodt szívvel választhatsz.

A hajszín választásánál nem foghatsz mellé, ha ismered az évszaktípusod színeit

A színelemzés azért is hasznos lehet, mert a bőröd, hajad, szemed színét veszi alapul, vagyis független a trendektől. Ha úgy fogjuk fel, mint útmutatót, és nem mint szabályrendszert, máris szimpatikusabb, ugye? Ha 100%-osan csak a színpalettádra támaszkodnál, nagy lenne az esélye, hogy elfojtsd a saját kreativitásod, ezért nem kell vakon követni.

Nézzük át gyorsan, mi jellemzi a tavasz, nyár, ősz és tél típusokat, és milyen színek előnyösek nekik! Mindegyik típusnál megmutatjuk azt a 12 színből álló palettát, amit a leggyakrabban ajánlanak nekik.

Fontos! Amikor a saját típusodat keresed, koncentrálj a hajad, bőröd és a szemed színére, tekints el attól hogy milyen színeket szeretsz, és ennek alapján általában milyen színek fordulnak elő leggyakrabban a ruhatáradban! A 12 ajánlott szín nem feltétlenül a kedvenc színeid gyűjteménye lesz.

Tavasz: tiszta, világos, meleg

A tavasz típus: különlegesen világos bőr, törékenység, szeplők, könnyen kipirul. A haj világos színű, aranyló vagy vöröses árnyalattal.
Milyen színek illenek hozzá? Meleg színek, minden, ami üde és világos. Bátran viselhet élénk, telített színeket.

 

 

Mivel a tavasz típus természetes hajszíne szőke, nem lesz különösebben macerás a festés.
Válassz hozzád illő Manic Panic terméket innen:

http://manicpanic.hu/termek/electric-tiger-lily-high-voltage-classic/

http://manicpanic.hu/termek/rockabilly-blue-high-voltage-classic/

http://manicpanic.hu/termek/blue-steel-high-voltage-classic/

Nyár: visszafogott, világos, hűvös

Nyár típus: maga a megtestesült elegancia. Hamvasszőke, hamvasbarna haj, szürkés árnyalatú szem, az arc színe hűvös alaptónusú. Elsősorban a hideg színek állnak jól neki, azoknak is a pasztell árnyalata. Visszafogott, halvány színekkel telibe talál. A nyár típusnak vigyáznia kell: az élénk, harsány színekkel nagyon melléfoghat!

 

 

 

 

Milyen színek illenek hozzá? A hideg színek világos árnyalatai, maximum a közepesen sötétig. Soha nem kell félnie az elmosódott, ködös színektől mert nagyon jól állnak neki!
Válassz hozzád illő Manic Panic terméket a Creamtones Pasztell kollekcióból vagy pasztellizáld a Neked tetsző színeket a Manic Mixer segítségével!

Ősz: mély, meleg, visszafogott

Ősz típus: ha egyetlen mondatban kellene összefoglalni, mi jellemzi a leginkább, azt mondhatnánk, hogy az őszi levelek színeiben tündököl. Meleg és sötét színek: a haj vörös vagy vörösesbarna, világos vagy sötétbarna, a szem általában meleg tónusú. Az arcszín is meleg alaptónusú, bézs vagy olíva.

 

 

Milyen színek illenek hozzá? Elsősorban a meleg színek, a közepesen világostól az egészen sötétig.
Válassz hozzád illő Manic Panic terméket innen:

https://manicpanic.hu/termek/orange-red-jem-amplified-krem-hajszinezo/

http://manicpanic.hu/termek/vampires-kiss-high-voltage-classic/

https://manicpanic.hu/termek/glam-gold-dyehard-kimoshato-hajszinezo/

Tél: tiszta, mély, hűvös

Tél típus: az ellentétek embere – már ami a színeket illeti. Sötét és élénk színű haj (vigyázat, lehet nagyon világos szőke is!) és szemek, amelyeket kiemel a hideg, kékes alaptónusú bőr.

 

Milyen színek illenek hozzá? A hideg és élénk színek: a nagyon világostól a sötétig.
Irigylésre méltóan ők bátran viselhetnek harsány, telített színeket, mert nagyon jól áll nekik.
Válassz hozzád illő Manic Panic terméket innen:

http://manicpanic.hu/termek/hot-hot-pink-high-voltage-classic/

http://manicpanic.hu/termek/bad-boy-blue-high-voltage-classic/

http://manicpanic.hu/termek/deep-purple-dream-high-voltage-classic/

Ha kérdésed van a hajfesték, hajszínező kiválasztása kapcsán, nézd meg a leggyakoribb kérdéseket itt , vagy tedd fel itt!

Szerző: Szilágyi Orsolya
Kiemelt kép tulajdonosa: stilusmentor
A bejegyzésbe illesztett képek tulajdonosa: Holy ShiRt Kft és Szilágyi Orsolya