Színező vagy hajfesték?

” Muszáj a Manic Panic színezők használata előtt szőkíttetnem a hajam?” – Nincs olyan nap, hogy ne olvasnánk vagy hallanánk ezt a kerdést.
“Nem szeretnék szőkíteni. Van olyan árnyalatú Manic Panic színező, amit használhatok?”

Természetesen nem muszáj szőkíteni. Amennyiben természetes hajszíned nem éppen a legvilágosabb, a szőkítést viszont semmiképpen sem vállalod, válassz olyan színezőt, ami a sötétebb hajat is árnyalja!
After Midnight, Enchanted Forest, Fuschia Shock, Green Envy, Hot Hot Pink, Infra Red, Pillarbox Red, Purple Haze, Raven, Deep Purple Dream, Violet Night, Plum Passion, Rockabilly Blue, Vampire Red és az összes többi sötét árnyalatunk megfelelhet igényeidnek.

Mégis mi a gond a szőkítéssel? Miért fél tőle mindenki?

Mindenki hallott már félresikerült szőkítésről, legyen szó akár otthoni “boszorkánykonyha” fodrászolgatásról, akár tapasztalatlanabb fodrász által elrontott frizuráról: “Leégett a haja.”, “Olyan száraz és töredezett lett a haja, hogy soha többé nem jött helyre.”
Ha az ezekhez hasonló baleseteket szeretnéd elkerülni, mindeképpen tapasztalt fodrásztól kérj segítséget. Válaszd a Manic Panic FLASHLIGHTNING Világosító készleteket, vagy bízd a döntést fodrászodra!
Szánj időt a szőkítésre!
Persze, tudjuk, hogy mindig a 10 éve fekete hajúaknak jut eszükbe Unicornis Pasztell frizurát csináltatni! Nincs is ezzel semmi gond. De számíts rá, hogy a kíméletes és lassú szőkítés akár 6-8 órát is igénybe vehet! Ne siettesd a kémiai folyamatot!

Másrészről, még a reklámok is azt sulykolják: Vedd meg ezt-és-ezt a hajfestéket. Kifejezetten otthoni használatra kifejlesztve. A hajad lágyabb és egészségesebb lesz, mint előtte volt! – Persze, hogy a festés jó, a szőkítés pedig rossz.

Tényleg ilyen szuperek a hajfestékek?

 Legyen szó akár bármilyen ammónia mentes, PPD mentes, olajos, szuper, hajat tápláló hajfestékről is, azt ne felejtsük el, hogy minden egyes hajfestésnél valamilyen lúgos PH értékű anyaggal felnyitjuk a hajszálak szerkezetét. Lezajlik egy kémiai reakció. Majd bezárjuk a hajfelszínt.
Minden egyes hajfestésnél. A hajtőtől a hajvégekig.
Nem hangzik túl hajszál kímélően!
Amennyiben kiméletesebb módon szeretnéd ragyogóvá tenni hajszíned, színezz inkább!

Persze, tudjuk, hogy a szőkítést jobb minél messzebbről elkerülni, de jobban belegondolva, lehet, hogy jobbat teszel hajadnak, ha egyszer leszőkítteted a hajtőtől a hajvégekig. Ezt követően már csak a hajtöveket kell kémiai úton kezelni. Ilyen módon egy-egy hajszálat, teljes hosszában csak egy alkalommal ér lúgos hatás, ellentétben a folyamatos, havonta ismétlődő erős vegyi folyamatokkal.

Ahelyett, hogy teljes hajkoronádon “pezsegne az oxi”, havonta egyszer, (az előítéleteket félretéve) akár az egyszeri szőkítést is ki lehetne próbálni. 😉