Nincs is izgalmasabb időszak egy nő életében, mint a várandósság 9 hónapja! Csak győzzön valaki válaszolni a felmerülő kismillió kérdésre! Mit szabad enni és mit nem? Gyógyszert lehet szedni? Uszodába menni? És a hajfestés terhesen?

Biztosan olvastad már, hogy minden Manic Panic termék ammónia- és PPD mentes! Tehát, ha úgy döntesz, hogy a hajfestés terhesen nem neked való, színezz!
Mi a különbség? Eláruljuk!

A hajfestékek 2 komponensből állnak, ezeket összekeverve kémiai reakció megy végbe, melynek során a pigment részecskék haj szerkezetébe épülve fejtik ki hatásukat, míg a hajszínezők a hajfelszínen megtapadva, egy külső réteg formájában színeznek.

Az ammónia tartalmú két komponensű hajfestékek esetében az összetevőket összekeverve ammónia képződés megy végbe. Az ammónia magas pH értéke felnyitja a hajszerkezetet, ennek hatására kerülnek a hajszálak belsejébe a színhatást létrehozó pigmentek.
Ugye nem hangzik túl kímeletesnek?! Bizony, ez károsítja a haj szerkezetét. A felszabaduló ammónia egy részét belélegezzük, kis mennyiségben hidrogén-peroxid szívódik fel a hajas fejbőrön keresztül.

 Léteznek ammónia mentes 2 komponensű hajfestékek is. Ezek esetében az ammóniát általában PPD-re (PARAFENILÉNDIAMIN-ra) cserélik. Ez egy szintén magas pH értékű vegyület, ami az ammóniával ellentétben nem olyan illékony, viszont éppen ezért a hajfestés teljes időtartama alatt nyitva tartja a hajszálak szerkezetét.
A PPD-t használják még dekor kozmetikumokban, valamint a fekete hennában is.
Sokan érzékenyek erre, ezért a festés utáni pár napokban kellemetlen viszkető, húzódó érzésre panaszkodnak. Nem is gondolnak a PPD-re, mint kiváltó okra. Pedig a PPD az egyik leggyakoribb allergiát okozó káros anyag, melyet napjaink kozmetikumaiban megtalálhatunk. Heves reakció esetén felhólyagosodást, erős (égési sérülésre emlékeztető) pirosodást is okozhat.

Arra a kérdésre, hogy szabad-e hajat festeni a terhesség ideje alatt, rengeteg különböző választ találunk. Egyesek csak az első trimeszterben tiltják, mások a teljes terhesség ideje alatt, megint mások szerint korlátlanul szabad.
Ha úgy döntesz, hogy a fent említett kémiai anyagokat távol tartanád magadtól, legyél akár várandós kismama, akár egészség-párti, használj Manic Panicet!

Mind színezőink, mind dekorkozmetikumaink garantáltan ammónia – és PPD mentesek. Ráadásul nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket és állatokon sosem tesztelték őket.