Amennyiben a Manic Panic blogot olvasod, nagy valószínűség szerint hajad festett, extrém színű, vagy most tervezed extrém hajfesték vásárlását.
Biztos vagy benne, hogy ismered a hajfestés minden alapszabályát?

Napjainkban már nem újdonság, ha valaki tartós-, vagy fél tartós festékkel színezi hajkoronáját. Az utcán sétálva szinte nem is látunk természetes hajszínű járókelőt.
Olyan természetes, hogy mindenki, fiúk és lányok egyaránt ilyen módon igyekeznek egyedivé tenni megjelenésüket, hogy gyakran már el is felejtjük a hajfestés néhány fontos szabályát.
Jelen cikkünkkel igyekszünk átfogó útmutatót adni a hajfestés elfelejtett, de mégis fontos szabályairól:
-A festés előtti utolsó hajmosásnál ne használj sem balzsamot, sem kondicionálót. Ezek a szerek extra réteget képezhetnek a hajon, megakadályozva a festék réteg tökéletes eloszlását. Emiatt hajvéged színe jelentősen eltérhet a hajtövedétől.
-Amennyiben szőkített alapra kerül az új szín, nagyon fontos, hogy maradéktalanul kiöblítsük a szőkítőt, hiszen amennyiben marad belőle a hajon, az azonnal reakcióba léphet a színezővel, biztosan csökkentve a kívánt színhatást.
-Új márkát vagy ismert márka új színét először kipróbálva fennáll az allergiás reakció veszélye. Hogy ezt elkerüljük, végezzünk tesztet fejbőrünk egy kis részén.
-Mivel minden festék más hatást fejt ki, az alapszíntől függően, érdemes színpróbát végeznünk egy tincsen, így felmérhetjük, hogy pontosan milyen eredményre számíthatunk. Ez különösen fontos, ha extrém színt használunk. (Lehet, hogy a közép barna hajon tűzpiros színt adó színező a mi szőke hajunkon narancs sárga lesz)
-Lányok, azokon a napokon ne is vesztegessük az időnket hajfestéssel! Biztosan nem lesz tartós az eredmény.
-Sérült és roncsolt szerkezetű hajon, hajvégen sajnos ritkán tapad meg a felvitt festék. Ha sikerül is elérnünk a csodás, ragyogó színt, sajnos szinte biztos, hogy nem tündökölhetünk sokáig.A Manic Panic festékek használata esetében fontos tudnunk, hogy a festéket frissen mosott, törölköző száraz hajra kell felvinni.
 Az összes Manic Panic fizikai hajszínező hőre aktiválódik, ezért felvitel után húzzunk zuhany sapkát, vagy hajszárítóval melegítsük hajunkat, így még teltebb színhatást érhetünk el.
 Extra tipp: hajfestés előtt kend be arckrémmel vagy testápolóval arcod, így sokkal könnyebben el tudod majd távolítani a homlokodra és arcokra feleslegesen került festéket.